WP Service & Support
Skrevet av Frode Heimen

Flytte WordPress til ny server

Seopp.no på skjermen til en laptop
Facebook
Twitter
LinkedIn

Når man driver med SEO, er servere og ytelse viktig. Det er derfor fundamentalt at ytelsen er god nok.  SEOpp.no byttet til WPservice.no, og fikk umiddelbart bedre resultater. Her får du se hvordan det gikk når vi skulle flytte WordPress til ny server. 

Hvorfor er ytelse viktig?

For plasseringen hos Google er ytelsen en svært viktig faktor. Det er noen viktige parameter som måles og vektlegges, som heter Core Web Vitals – som blant annet går på hastigheten på innlasting. 

Vi har tidligere skrevet om hva du bør gjøre når du har en treg nettside. 

Det viktigste er at nettsiden er rask nok. Her kan man gjøre grep på nettsiden, og når det ikke er nok, bør man vurdere å bytte server. 

Nettsider begynner å miste lesere etter et par-tre sekunder. For nettbutikker er det kritisk, og går rett ut over omsetningen. 

Før og etter serverbyttet

Page Speed Insights Score Before 89
Her er bildet av testresultater før flytting. Dette er helt ok resultat.

Nettsiden lå tidligere hos en kjent norsk ISP på en Premium server pakke. Selve flyttingen var unnagjort på ca 30 minutter.  

Page Speed Insights After Score 98
Her testresultatet etter flytting. Dette er et svært godt resultat.

Bildet over er akkurat samme oppsett på nettsiden. Her var nettsiden godt optimalisert fra før, men flaskehalsen var serveren. Ved behov kan vi bistå til å optimalisere nettsidens ytelse.  

Legg merke til at speed index gikk fra 2,2 sekunder til 0,8 sekunder. Og Largest Contentful Paint gikk fra 1,6 sekunder til 1 sekund, og fra advarsel til grønt. 

click-before-after-server-change
Klikk før og etter serverbyttet. Skjermdump fra Google Search Console. 50,5% flere klikk siste 28 dager.

For å være transparent, så er det viktig å påpeke at i perioden, pågikk det en større Google Oppdatering. Det er derfor ytre faktorer som kan ha bidratt til forbedringen, ut over selve serverbyttet. SEOpp hadde besøksrekord mandag 26.september 2022. – Alle monner drar, om man vil lykkes på nett. 

Slik flytter vi din nettside til vår server

Prosessen er enkel. Våre WordPress Webhotell er allerede optimalisert for WP. 

  1. Før vi starter kan det være lurt å endre TTL til 5 minutter på din A-record i DNS ca 24 timer før prosessen skal starte.
  2. Vi setter opp et område på vår server.
  3. Vi får en adminbruker til din WP installasjon.
  4. Vi installerer en plugin og utfører flyttingen via den. 
  5. Vi oppdaterer DNS – så vi trenger tilgang til domeneadministrasjon, eller du kan selv endre A-record om du vet hvordan. Vi gir instrukser. 
  6. DNS-pekerne kan bruke opptil ett døgn, før alt peker til ny nettside. I den perioden kan endringer fort skje på gammel side, så vi anbefaler å ikke gjøre oppdateringer på 24 timer. Det går normalt mye raskere enn dette. 

Nettsiden din vil nå være oppe å gå på vår server, og kundene vil kun merke at ting går raskere. 

Å bytte server løser ikke alt

Selv verdens raskeste server vil slite med en dårlig nettside. Derfor kan du få optimalisering via vår WordPress Hjelp

Vi vet allerede før vi flytter siden, om det vil bli et problem eller ikke og kan anbefale riktige tiltak. 

 

Om du liker å lese om dette temaet, og er litt teknisk selv, så kan du se hvordan du kan få bedre ytelse i WordPress her